zaterdag 15 december 2007

Brrrrr...


Het is nu definitief, de winter is gearriveerd en het ziet er naar uit dat we voor 4 à 5 maanden vertrokken zijn! Het sneeuwde voor het eerst op 1 december en sindsdien ziet het wit. Het heeft daarna nog een paar keer gesneeuwd, afgewisseld met aanvriezende regen en tussenin mooi weer. Er ligt momenteel een laag van ongeveer 15 à 20 cm. Het is ook koud maar nog niet overdreven, de dagmaxima schommelen tussen 0 en -5, 's ochtends kan het wel wat kouder zijn, maar -10 was voorlopig de limiet.
De kindjes vinden het superleuk en hebben al een flinke dosis sneeuwpret achter de rug. We zijn al twee keer naar een sleeheuvel in de beurt geweest waar ze gekleed in skibroek, snowboots, muts en handschoenen naar hartelust en met vervaarlijke snelheid naar beneden kunnen suizen. Terluiks doet papa natuurlijk ook mee. Onze tuin is versierd met een hele familie sneeuwmannen, - vrouwen en -dieren!
Het is hier al volop kerstsfeer, bij iedereen staat de boom, veelal een kunstexemplaar, al in vol ornaat en de meeste gevels zijn getooid in kerstverlichting. Op zijn amerikaans wil dat zeggen veel licht en veel kleuren, weinig smaak en geen finesse! Ook in kerstversiering moet alles groot zijn, onze buurvrouw Holly is erin geslaagd een exemplaar van 6 meter hoog in haar hal binnen te krijgen met kerstballen zo groot als een volleybal!
We hadden vorig weekend het kerstfeestje van de buurt en dat was leuk . Alle kinderen met babysit in één huis voor een grote pizzaparty en de volwassenen voor het voor- en hoofdgerecht naar één huis en voor het dessert naar een ander. Zo leerden we beter het bont allegaartje kennen in onze directe buurt. Dan en Faye die we al goed kennen zijn britten die ook al 10 jaar in Belgie gewoond hebben, de amerikanen naast ons zijn net terugkomen van een 3-jarig verblijf in Hawai en dan zijn er nog brazilianen die al voor hun "zevende winter" in Midland zijn.
De kindjes beginnen uit te kijken naar de kerstvakantie en het bezoek aan grootouders, vrienden en vriendinnetjes. Papa vertrek nu zondag al voor een hectische week met veel klantbezoeken in Belgie en Duitsland, de rest van de familie op vrijdag de 21ste...een hele opdracht, gepakt en gezakt met drie kinderen van Midland naar Detroit, naar Amsterdam, naar Brussel...

Geen opmerkingen: