maandag 28 januari 2008

Skipret







Adams School organiseerde vorige week een skidag, een uitgelezen gelegenheid om met de kinderen de witte pret op te zoeken. Stefanieke moest naar school en mama moest ook frans geven aan de kleuters, dus papa trok er met de twee oudsten vanonder. De dag ging door in Caberfae Peaks, een skioord ten noorden van Cadillac, ongeveer 1 uur 45’ rijden. Bij aankomst werden we nog maar eens met de strenge winter in Michigan geconfronteerd, het was -2 graden F, oftewel -19 Celsius...gelukkig waren we gewapend met lange onderbroeken (inderdaad een echte must hier), mutsen, sjalen en handschoenen.

Het werd een erg leuke dag. Na een uurtje oefenen op de „bunny slope“, een erg vlakke helling om de techniek onder de knie te krijgen, werd al snel duidelijk dat Nathalie en Evelien „naturals“ zijn. We trokken meteen naar de echte skilift en meteen daarna ook naar de tweede lift naar de top van de berg en al snel kon papa de meisjes niet meer volgen.... Nathalieke kwam met de uitspraak van de dag op de proppen: „Papa, er is maar één manier om te skiën: volle „sjees“. Het was ook een toffe piste met meer mogelijkheden dan we verwacht hadden. Duidelijk niet van hetzelfde kaliber als in de Alpen, maar toch echt skiën.

Na een hapje eten in de skilodge spendeerden we nog een drietal uurtjes op de piste en daarna terug naar huis, moe en voldaan (en papa met de wetenschap dat zijn lichaam spieren heeft die hij nog niet kende)!
Ondertussen is het ook in Midland weer beginnen sneeuwen, al de 6de of 7de keer dit jaar dat het meer dan 5cm sneeuwt, er ligt momenteel dan ook weer op zijn minst een 20-tal cm. De temperaturen zijn momenteel te doen (ongeveer -5 C overdag), na een weekje rond de -10 à -15 C.

Geen opmerkingen: