dinsdag 17 februari 2009

Supertennisweek!!

Fantastisch was het, de Dow Corning Tennis Classic. Met Anna Gerasimou, een van de Griekse speelsters, in ons huis, beleefden we het tornooi van heel dicht bij. Omdat we een speelster logeerden, hadden we ook vrije toegang tot alle matchen. We waren dan ook niet uit de tennisclub weg te slaan, tenminste degenen die niet ziek waren of zieken oppastten... Buikgriep was immers toegeslaan in Midland en ook ten huize Peeters-Lootens: Nathalie werd als eerste ziek, op dinsdagavond. Woensdag was het Evelien's beurt en vrijdagavond werd Stefanie ziek. Mijn grote schrik was dat ook Anna zou ziek worden, wat gelukkig niet gebeurde.
Er was nog een tweede Griekse speelster, Eleni Daniilidou, ooit nog 14de op de wereldranglijst (maar fel teruggezakt na een zware knieblessure in 2008). Zij had een wildcard gekregen voor het tornooi.
We waren onder de indruk van Anna's gedrevenheid en discipline. Eke dag trainen, zaterdag en zondag incl. en veel slapen tijdens een tornooi. Dat betekende dat er geen tijd was voor andere activiteiten, ze legde zich volledig toe op haar sport. Ontbijt en avondmaal at ze bij ons thuis en dan praatten we bij over haar dag, onze families, Griekenland,... Gezellig, we voelden ons goed met haar erbij, ze is een warme persoonlijkheid, joviaal, altijd goedlachs.
Anna werd uitgeschakeld in de tweede ronde, maar besloot te blijven om samen met Eleni naar het volgende tornooi in Arizona te vliegen. Eleni won de ene match na de andere en speelde uiteindelijk de finale! Het hele gezin supporterde natuurlijk, samen met Anna, voor Eleni, trouwens een supertoffe madam. Na een spannende halve finale, waarin Eleni het gehaald had van de Britse Katie O'Brian, was ook de finale een fantastisch spektakel. Uiteindelijk was Hradecka toch de sterkere en zij won het tornooi.
Evelien en Nathalie hadden ook een rolletje in dit tornooi. Vlak voor de finale mochten zij met hun kwintet (leerlingen uit de les 'ensemble', olv Lois Palen) een aantal nummers brengen, met ook een solonummer door Evelien. Unieke podiumervaring!
Zowel Anna als Eleni versterken na dit tornooi hun plaats in de rangschikking. Wij koesteren een warme herinnering aan beide speelsters en hopen hen volgend jaar terug te zien. Ik bundelde de foto's en herinneringen aan de week in een fotowebsite: dowcorningtennisclassic2009.

1 opmerking:

Ann zei

Met zo'n positieve feedback hebben jullie ons ertoe bewogen om dit volgend jaar ook eens te proberen!
Het moet inderdaad een unieke ervaring zijn om het tennisgebeuren van heel dicht bij te beleven.