dinsdag 14 april 2009

Arizona: Grand Canyon





Dinsdag ging het dan richting Grand Canyon, zeker een van de hoogtepunten van de week! We bezochten de zuidkant van de Grand Canyon, maakten een 10km lange wandeling langs deze ‘south rim’ over de 'Rim Trail', van 'Mather Point' tot 'Grand Canyon Village' en deden zelfs een klein stukje van de ‘Bright Angel Trail’, die afdaalt in de Grand Canyon. Je moet het toch gezien hebben, om de grootsheid van de ‘Grand Canyon’ te vatten (1 mijl diep, 4930 km2), echt adembenemend! Als je zo op de rand staat en naar beneden kijkt, begint het wel even te kriebelen in de buik, althans bij mij, en dan kun je zelfs op de meeste plaatsen niet tot op de bodem kijken, er is nog een ‘inner canyon’ die veel smaller en dieper is dan het bovenste gedeelte van de canyon! En dan zijn er al die kleurennuances van de rotsen, die variëren over de dag, naargelang de stand en de intensiteit van de zon, met daarachter een helblauwe lucht! Niet te verwonderen zeker dat we tientallen foto’s hebben gemaakt? We 'spotten' er ook een condor, een indrukwekkende vogel met een vleugelspan van 3m! Graag nog een speciale vermelding voor Nathalie, die de helft van de hier gepubliceerde foto's heeft genomen, met een klein (3 mp) digitaal cameraatje (onze eerste digitale camera, die zij met plezier inpalmt). Kunnen jullie raden welke foto's van haar artistieke hand zijn? (hint: haar foto's zijn iets groter)





2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello, het doet ons plezier om te zien dat jullie het goed stellen daar, we hebben het gisteren op de dansles met Guido nog over jullie gehad. En ja het is tegelijkertijd ook tof want zo krijgen we ook wat van die prachtige landschappen daar te zien.
Wij hebben er sinds gisteren woensdag 15/04 onze laatste dansles opzitten, het was tof in het 4de jaar maar niet te onderschatten wel een zeer gezellige sfeer, we missen jullie op de danslessen nog altijd hoor.
En ja zeg gewoon maar ter info op zaterdag 25 april is er het clubfeest van Saltare wie weet zijn jullie ook niet van de partij ???

Nog het beste toegewenst voor de ganse familie van Geraardsbergen (Belgie) vanwege José en Julia

Isabel Lootens zei

Lieve José en Julia,
het doet me plezier iets van jullie te horen!De dansles, dat is echt waar 1 van de dingen die ik hier echt mis, we keken er iedere week weer naar uit. Nu ja, we klagen niet, we hebben hier dan andere leuke dingen. 25 april zullen we niet halen, vrees ik, we komen wel heel de maand augustus naar Belgie, misschien zien we elkaar dan wel eens, of misschien is er wel een dansavond die we kunnen bijwonen: eens zien hoeveel we al afgeleerd hebben...! Doe heeeeel veel groeten daar in Saltare!