zaterdag 23 juli 2011

Weekendje Cardiff

Wat hebben wij met Cardiff? Eric is in 1992 als pas afgestudeerde beginnen werken bij Dow Corning in Barry, tegen Cardiff, in Wales. Daar heeft hij een van zijn beste vrienden leren kennen. Ondertussen zijn wij al lang bevriend met Chris, later ook met zijn vrouw en intussen zijn er 3 kinderen. Eric is peter van de jongste, Patrick. Door ons expatbestaan in de US was het ondertussen meer dan 4 jaar geleden dat wij nog bij hen op bezoek waren geweest. Eric daarentegen had het gezin af en toe nog eens gezien, op momenten dat hij voor het werk in Cardiff moest zijn.
Zo reden we het eerste weekend van juli richting Cardiff. In het begin waren de kinderen wat onwennig, maar lang duurde dat niet! Stefanie mocht bij Charlotte op de kamer, wat superleuk werd: elke avond gegibber en gelach op deze meisjeskamer! Evelien en Nathalie sliepen bij de oudste Hannah op de kamer.
We hadden geluk met het weer, dus stelde Chris voor om een boottochtje te maken met hun motorboot. We voeren over de rivier de Taff en meerden tegen de middag aan aan 'Cardiff bay'. Deze baai was begin jaren '90 helemaal niet aantrekkelijk. Sedert de bouw van een grote dam (1999) op de Taff is deze baai omgetoverd tot een groot zoetwatermeer, waar sedert een aantal jaar volop projectontwikkelaars aan het werk zijn geweest. Het resultaat is over het algemeen stijlvol en de waterkant van Cardiff is van een verwaarloosde buurt intussen verworden tot 'the place to be', waar een gezellige drukte heerst, restaurantjes hun terras hebben met zicht op het water. Je vindt er ook het splinternieuwe 'millennium centre', een prachtig bouwwerk, dat plaats biedt aan een internationaal kunstencentrum.
Op zondag trokken we naar de Brecon Beacons voor een wandeling van een paar uur en een picknick. Weer een mooie en ontspannende dag! Elke avond werd er gezellig bijgepraat, zoals oude vrienden doen. Ook al is het jaren geleden dat je elkaar hebt gezien, je voelt je goed bij elkaar, en neemt gewoon de draad weer op. Dat is zo fijn aan vriendschap!

Geen opmerkingen: