vrijdag 14 november 2008

Zo veel te doen

Ann en ik hebben ondertussen een routine gevonden in het thuisonderricht Frans voor Evelien, Nathalie en Rainier. Op woensdag gaat de les bij mij door, van 16u30 tot 17u15. Donderdagavond, zelfde tijdstip, neemt Ann voor haar rekening. De kinderen zijn enthoesiast en houden van de afwisseling in lesgeefster.
Samen met de Franse les in Montessori en de privé-les aan Gabriel zijn de uren dat ik met Frans bezig ben (de lessen en de voorbereiding), serieus opgelopen.
Vandaag ben ik ook gestart met het lessenpakket van JA (Junior Achievement), dat is een programma dat leerlingen uit Elementary en Middle School iets wil bijbrengen over business en het belang ervan voor ieder van ons en 'Our nation' in het bijzonder. 'Our nation' is dan ook de titel van het 6-weken durend programma, 1 lesuur per week, tussen nu en de kerstvakantie. Vandaag ging het over entrepreneurs en entrepreneurship, en hebben de kinderen een advertentie mogen maken om het product van hun startersbedrijf aan te prijzen. Het was een leuke les, een toffe groep 5th graders, hoog aandachtsniveau, goede medewerking, kortom een geslaagde aftrap dus.
Verder hebben we een nieuwe software aangekocht voor het bouwen van een website. Drie jaar geleden hadden we een website gebouwd voor onze vakantiehuizen in Frankrijk, die we ook verhuren. Ondertussen is de technologie zodanig geëvolueerd dat we met de mogelijkheden die Frontpage bood, een beetje vastzitten. Daarom dus nieuwe software, en een studie-dvd van 6 uur, die zowel Eric als ik in de komende tijd willen studeren, zodat we tegen half december (hopelijk) een nieuwe website hebben.
Stilaan komen ook de eerste aanvragen binnen voor de vakantiehuizen, dus dat betekent contractjes opmaken en versturen. Deze week hebben Engelsen geboekt voor een week in mei. Zij hebben 11 jaar in de streek gewoond (tegen Issigeac) en willen er oude vrienden opzoeken, leuk he.
Als er dan nog wat tijd over blijft werk ik aan de voorbereiding van de tocht door Canada, die we volgende zomer willen ondernemen, samen met onze vrienden, Ingrid en Kurt en hun 2 kinderen. We willen een reis maken van 17 dagen door de Rocky Mountains, Vancouver en Vancouver Island. We vliegen naar Calgary, waar onze tocht start. We bezoeken een aantal nationale parken (Banff, Yoho, Jasper), om dan onder andere via Whistler (het grootste ski-oord in N-Amerika), richting Vancouver te trekken. De laatste dagen brengen we door op Vancouver Island (regenwoud in het westen, orka's bekijken in hun natuurlijk habitat,...). We vliegen dan terug vanuit Vancouver. Het belooft een fantastische reis te worden, de natuur is er adembenemend mooi. Ik stippel de reisroute uit, geholpen door de documentatie van een Belg, collega van Eric, die al een soortgelijke reis gemaakt heeft, zoek gepaste accomodatie voor heel de tocht (veel opzoekwerk om voor 9 personen degelijke en tegelijk betaalbare accomodatie te vinden), zoek de vluchten uit. Voorlopig resultaat: vluchten geboekt, 1 accomodatie (voor de eerste 5 dagen) vastgelegd, dus nog wat werk voor de boeg.
Deze week dan ook enkel 1 uur yoga gedaan, geen tennis. Volgende week toch proberen ergens een uurtje (of 2) tennis tussen te wringen ...

Geen opmerkingen: