woensdag 21 oktober 2009

IWC's First International Festival

Een super leuk initiatief van de International Womensclub gelanceerd op de 'general meeting' van september: de 'general meeting' van oktober zou een 'International Festival' worden, waarbij de leden land van herkomst voorstellen, de diverse subgroepen binnen de IWC konden worden voorgesteld. Iedereen kon een of meerdere gasten meebrengen en we zouden er een gezellige avond van maken. Vermits vorig jaar de 'general meeting' niet altijd veel volk op de been bracht, was iedereen toe aan nieuwe frisse ideeën, en dit leek wel wat. Zo kwam het dat in de subgroepjes, voor mij de 'Dutch conversation group' en de 'French conversation group', in de weken erop volop werd overlegd, gebrainstormd en voorbereid.
Er werden schoolprojectjes bovengehaald, Nathalie en Gauthier hadden in het 4de leerjaar hun land voorgesteld en beide mama's hadden het demobord gehouden, dus dat werd alvast uit de kelder gehaald. Voor België zouden we stripverhalen meenemen, de Belgische vlag, boeken over België, jeneverflesjes, stukjes kant, ... Van onze Nederlandse dames kwamen klompen, de Nederlandse vlag en Delftse miniatuurhuisjes. En natuurlijk konden een aantal lekkernijen niet ontbreken. Voor België chocomousse, fruitwafeltjes, 'tarte au sucre' en zelfgemaakte speculoos en voor Nederland boterkoeken. Voor Frankrijk kaas en een paar baguetten, gebakken door onze Franse bakker Jeremy van CaFe Zinc.
Het werd een gezellige avond. Met Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland hadden we 2 tafels, naast elkaar en het maakte een mooi geheel. Onze Duitse buren hadden zelfs een pc meegebracht met foto's van Duitsland. Onder de gepresenteerde landen onder andere China, Indië, Mexico, Columbia, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. En dan, allemaal bij elkaar op een lange tafel, specialiteiten en lekkernijen uit de verschillende landen: verrukkelijk, lekker, en veel te veel! Het werd een boeiende, gezellige, lekkere, ontspannende avond, voor herhaling vatbaar!




Geen opmerkingen: