dinsdag 2 februari 2010

Chicago ... again!

Moet het nog gezegd dat Chicago hoog op onze lijst van lievelingssteden staat? Ondertussen weten we ook hoe ons te kleden voor winterdagen in Chicago. Het was droog en helder weer, dus werd het aangenaam rijden en deden we er niet meer over dan 5,5 u. Dit weekend waren er de 'Chicago snowdays' in Grant Park, zoiets als ijssculpturen maar dan met sneeuw. We wandelden er op vrijdagmiddag heen. De meeste deelnemers waren nog volop bezig hun sneeuwsculptuur vorm te geven of af te werken. De meesten kwamen uit de US, maar er was ook een deelnemer uit China. Zijn sneeuwsculptuur was volledig klaar en bijzonder geslaagd, terwijl anderen duidelijk uren tekort gingen komen. Op zaterdagnamiddag moest alles immers afgewerkt zijn en werden de prijzen uitgereikt. Daar konden we echter niet bij zijn, want wij hadden andere plannen voor zaterdagmiddag: shoppen voor onder andere een paar coole zeteltjes... We trokken ook naar de 'American Girl Place', DE place-to-be voor meisjes en mama's, want voor generaties en generaties hebben Amerikaanse meisjes een 'American girl'-pop gekregen en zelfs doorgegeven naar de volgende generatie. Deze poppenwinkel heeft een reeks poppen, modellen die al jaren meegaan. Elke pop heeft haar eigen 'American Story', haar eigen levensverhaal dus, telkens gelinkt met een periode uit de Amerikaanse geschiedenis. Daarnaast heeft de winkel een kapsalon en een hospitaal. Daarheen komen meisjes met hun pop om ze weer in haar oorspronkelijke optimale vorm te brengen. Qua marketing allemaal heel vernuftig gezien! Als herinnering aan onze 3 jaar Michigan - inderdaad, ook wij trapten in de marketingval - kregen onze meisjes alle 3 een 'American girl-pop'.
Vrijdag na ons bezoek aan de sneeuwsculpturen rondden we nog af met schaatsen in openlucht op de ijsring in het Millenniumpark. Voor Stefanie de eerste keer op echte schaatsen, maar schrik had ze niet...
Het was zo leuk dat we besloten op zondagvoormiddag terug te gaan schaatsen. Deze keer volop zon en temperaturen flirtend rond het vriespunt. Dus gingen al snel de mutsen uit en de jas open. We genoten van het zalige weer en het schaatsen, gingen vlakbij lunchen en reden terug richting Michigan.

Geen opmerkingen: