donderdag 4 februari 2010

Dubbel gevoel

Een dubbel gevoel geeft het, weten dat we in de zomer terugkeren naar Belgie. Blij natuurlijk om weer dichter bij vrienden en familie te zijn, terug in ons Belgisch huis te kunnen wonen en niet er alleen een paar weken 'op vakantie' te gaan. Evelien en Nathalie zullen allebei in het middelbaar zitten, dus een nieuwe school, met nieuwe en een paar oude vrienden. Stefanie zal naar het eerste leerjaar gaan. Vlak voor we vertrokken zijn naar de States was ze na de paasvakantie ingestapt in de eerste kleuterklas. Na die prille eerste schoolervaring hebben we haar in september als bijna 3-jarige in de volledig Engelstalige Montessori-kleuterschool 'gedropt', dat noemen ze nog eens 'in het water gooien en ... spartelen maar'. Evelien en Nathalie hadden een beetje prive-les Engels gehad, maar ook voor hen werden de eerste weken/maanden een uitdaging, met veel vallen en opstaan. Maar vechten hebben ze alle 3 gedaan en ze doen het schitterend op school. Terug in Belgie wordt het voor hen opnieuw een uitdaging om zich in te passen in het Belgische schoolsysteem en curriculum.
Ondertussen hebben we hier ook vrienden gemaakt en een sociaal netwerk uitgebouwd, hebben we allemaal onze draai gevonden en ons nieuwe leven invulling gegeven, veel keuzes gemaakt, van ons huis hier onze 'thuis' gemaakt.
Dus zal het toch ook met een brok in de keel zijn als we ons leven hier achterlaten, afscheid moeten nemen van vrienden, op weg naar een nieuw leven in Belgie, onze 'oude thuis', waar ook niets meer hetzelfde zal zijn als toen we er vertrokken...

Geen opmerkingen: