donderdag 25 maart 2010

sleep-over voor Nathalie's verjaardag

Vorig weekend stond in het teken van Nathalie's 11de verjaardag. Een tiental dagen te vroeg, maar eind deze week begint 'spring break', een weekje verlof voor de schoolgaande jeugd, en dan loopt half Midland leeg, iedereen trekt naar zonnige, warmere oorden.
Nathalie wou dolgraag een 'sleep-over', maw haar vriendinnetjes die blijven slapen, als onderdeel van haar party. Zaterdag om 16h werd er afgesproken aan de bowlingplaats voor een uurtje bowlen. Ook Stefanie wou erbij zijn, Evelien had andere plannen (paardrijden en tennis). Met zijn twaalven waren ze, Nathalie en haar vriendinnetjes en natuurlijk Stefanieke. Het werd bijzonder leuk. Twee keer raden wie er uiteindelijk won ... : Stefanie, niet te geloven, he!!! En fier dat ze was!
Thuisgekomen nam de bende onmiddellijk de kelder over, de pizza en ijstaart gingen goed binnen. Daarna haalde iedereen de pyjama boven, de bedjes werden gespreid (de meesten verkozen de grond, allee vasttapijt, met de slaapzak), niet om onmiddellijk te gaan slapen natuurlijk, wel om gezellig te kletsen, een film te kijken op het groot scherm, nog te kletsen, met een snackje en een drankje, nog te kletsen, kletsen,..... De kwaliteit van een 'sleep-over' wordt immers gemeten aan 'hoe laat het werd...'. Dus bleven wij 'zen', gingen slapen rond middernacht en sliepen wonderwel goed. Blijkbaar werd er door de jonge bende met tussenpozen nog wat gebabbeld, maar rond half 2 was ieders kaars uit.
Om 7u ging mijn wekker af, want ik had Brusselse wafels beloofd. Dus begon ik deeg te maken voor 90 wafels, dat was klaar tegen 8u. Vervolgens 45' laten rijzen en dan kwam Eric me aflossen om de wafels te bakken. Tegen 9u konden de jonge dames aan tafel voor wafels met verse aardbeien en bloemsuiker, door sommigen nog aangevuld met chocoladesaus en slagroom... En of het smaakte...! Ik had ook warme chocomelk gemaakt met zwarte Belgische chocolade, een kwaliteit die je in de 'starbucks' niet vindt... Toch werd het maar door ong. de helft van de kinderen gesmaakt. Sommigen vonden dat het niet naar chocomelk smaakte...????? Komt natuurlijk omdat de 'hot chocolate' die je hier koopt met chocolademelk niet veel vandoen heeft. Zonde van al die goeie chocola, die we vanuit Belgie moeten meebrengen, want hier niet te vinden.
Tegen half elf kwamen de ouders hun meisjes weer oppikken. Het was goed geweest, Nathalie had haar droomverjaardagsfeest gehad: een Amerikaans verjaardagsfeest op zijn Vlaams, of is het omgekeerd...

Geen opmerkingen: