maandag 8 november 2010

Herfstvakantie en bezoek aan Magda

Voor het eerst in vele jaren heb ik begin november nog eens herfstvakantie gehad, samen met de kinderen. Tot 3 jaar terug werkte ik full time, en in de US, waar we de laatste 3 jaar doorbrachten, bestaat niet zoiets als een herfstvakantie. Tijd om met de kinderen eens naar het provinciaal domein 'De Gavers' in Geraardsbergen te trekken, voor een namiddagje in het zwembad, en erna even op de speeltuin.
Het weekje verlof was ook de ideale gelegenheid om Eric's oudste zus, Magda, ofwel Zuster Elisabeth, op te zoeken. Zij is Karmelites in de Karmel in Kirchzarten, in het Zwarte Woud. Stefanie was pas 6 maand toen we haar voor het laatst in levende lijve hadden gezien. Sindsdien moesten we het, door ons drukke leven, bovendien grotendeels aan de andere kant van de oceaan, stellen met contacten via skype. Wel blij dat skype er is, een wereld van verschil voor een expatgezin en hun familie en vrienden aan de andere kant.
We keken dan ook uit naar ons bezoek. We hadden geluk, het weer zat mee, heel zacht, droog weer. Het weerzien met Magda was hartelijk en hartverwarmend! We werden heel goed ontvangen. Het klooster is bijzonder mooi gelegen, aan de rand van Kirchzarten, een dorp in een brede vallei van het Zwarte Woud, op 10 km van Freiburg. Op een paar minuten van het klooster vertrekken verschillende wandelwegen, het gebied wordt in de zomer dan ook druk bezocht door toeristen. Samen met Magda trokken we een voormiddag de natuur in, de heuvels in, door stukjes bos en langs weiden, boerderijen mooi uitgespreid over het landschap. We praatten over onze levens, die op het eerste zicht heel verschillend zijn, maar wanneer je dieper graaft naar wat ons drijft en bezighoudt, dan toch ook weer niet. We hadden het over de huidige crisis in de Kerk, omdat we benieuwd waren naar de mening van een 'insider'. Heel verrijkend, we kunnen veel van elkaar leren, het is jammer dat we zo ver van elkaar wonen. Maar ja, er is nog skype, blog, telefoon,... Toch gaat niets boven een goed gesprek, face-to-face, bij een geurig dampende kop koffie en een lekker stukje taart! Bedankt, Magda, voor een deugddoende ontmoeting! Doe de groeten aan de medezusters en bedank ook hen nog eens voor alle goede zorgen, en vooral voor het prive-concertje voor Stefanie's verjaardag!

Geen opmerkingen: