dinsdag 16 november 2010

Waterellende op school

Dit weekend werd Brakel, naast heel wat andere Vlaamse gemeenten, zwaar getroffen door overstromingen. De aanhoudende zware regenval zorgde ervoor dat de Zwalmbeek het debiet niet meer kon slikken en ook het volume van de wachtbekkens was niet voldoende. Gevolg: ondergelopen woningen in het centrum, heel kritieke situatie in het centrum van Michelbeke, waar een dijk het dreigde te begeven. De Sint-Franciscus-school, waar Evelien en Nathalie school lopen, is mooi gelegen langs de Zwalmbeek en bleef ook niet gespaard. Nooit geziene beelden, de ravage is enorm. Water en modder is de eerste verdieping en de kelderverdieping binnengelopen, waardoor verwarming en elektriciteit zijn uitgevallen. Schade aan vloeren ook. Maandag en dinsdag bleef de school gesloten voor opkuis en opmeting van de schade. Gisteren kregen we telefoon van de school om ons te laten weten dat Evelien's locker was ondergelopen. Deze ochtend is ze haar spullen gaan ophalen, een pak notities en werkbladen, volledig doorweekt en vuil en alle inkt uitgewist. We zijn nu zoveel mogelijk de papieren aan het drogen, maar de notities zijn verloren en zullen moeten gecopieerd worden.
Vanavond kregen we via e-mail bericht dat de school ook morgen dicht blijft. Via de website van de school krijgen de leerlingen sedert vanavond opdrachten van hun leraars, die hen in staat stelt de volgende dag(en) verder vooruit te kunnen gaan met de leerstof.

3 opmerkingen:

Papa zei

Ik weet de periodes dat ik niet in Belgiƫ ben blijkbaar goed uit te kiezen...heb elke dag zonneschijn gehad in Tokyo en Seoul...Ik ben blij om straks terug naar huis te vliegen - heb jullie gemist! Papa.

Magda zei

Lieve help! Ik denk aan jullie en hoop dat het lukt om zoveel mogelijk van Eveliens notities te recuperen!
Liefs, Magda

Isabel Lootens zei

Vermits Evelien met inktpen schrijft, zijn al haar notities verloren van de vakken die in haar locker zaten, ttz biologie, aardrijkskunde en technische opvoeding. Ook de toetsen van die vakken zijn nu blanco, enkel nog het resultaat (door de leerkrachten in pen geschreven)is zichtbaar.