maandag 1 oktober 2007

Weer een tof weekend



Het laatste weekend van september was druk, maar supertof, ditmaal een bijdrage van de papa:

Zaterdag begon met vioolsamensspel voor Evelien en Nathalie, waar ze samen met de fiets naar toe reden. Tegelijkerijd ging ik snel naar Meijers om er de nodige inkopen te doen. Om 10u30 naar "the soccer field", een verzameling van een twintagtal voetbalvelden, ja in de States is alles echt groter, waar Nathalieke haar inmiddels al vierde voetbalwedstrijd van het herfstsezoen speelde. Haar "Hurricanes" verloren met 2-1 en hebben nu 6/12. Nathalie maakt indruk maar haar loopvermogen en pit, voetbaltechnisch is het nog wat minder maar in de vorige wedstrijden scoorde ze toch al 3 keer!
Isabel had grote plannen voor de namiddag en we trokken naar Birch Run, een "Outlet Mall" op 45' ten zuiden van Midland. We kochten er winterkleren voor de kinderen, hopelijk bestand tegen de temperaturen die we binnen enkele maanden mogen verwachten. We leerden weer eens hoeveel goedkoper het hier is, een superdikke winterjas voor Nathalie was minder dan €50, speciale "snowboots", bestand tot -40 C, kosten €25 en ik kocht ook een Levis 505 voor €20... We waren pas terug rond 20u30, net op tijd om de jeugd in bed te krijgen en nog een filmpje mee te pikken!
Zondag begon goed, we kregen onze Hifi aan de praat met de spanningsomvormer die we via het internet kochten. Het was lang geleden dat France Gall nog zo door het huis schalde! Ik spendeerde ook een klein uur met Nathalie, om haar toets (quiz zeggen ze hier) over de Grote Meren voor te bereiden. Haar engels is er al erg op vooruitgegaan, super!
In de namiddag besloten we om van het goeie weer te genieten (24 graden, zon) en trokken naar het Chippewa Nature Center voor een wandeling Hier trokken we ook de foto die je bij deze blog ziet. Dit natuurpark is maar 20 minuutjes rijden en het is zeker de moeite waard. Om vijf uur waren we terug want ik had afgesproken om te tenissen met enkel collega's. We speelden dubbel en na 5 sets en 2 uur spelen was ik morsdood. Het is tof om terug te tenissen en zeker ook goed voor mijn gezondheid!
Nu is het tijd om de zware week die komt voor te bereiden. Werkdagen beginnen hier vroeg, ten laatste om 7u30 en meestal vroeger. Ook 's avonds is er veel werk met het huiswerk van de kinderen (waar Isabel zich meestal over ontfermd) en al hun activiteiten.
Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: