maandag 22 oktober 2007

Fall colors


Het is de periode van de herfstkleuren en die zijn hier ronduit schitterend. Vooral de esdoorns (maple) verkleuren in felle rode en gele kleuren. Het is ook van deze bomen dat een zoete suikerstroop wordt gemaakt (maple syrup) die te pas en te onpas wordt gebruikt op pannekoeken, wafels, ijs etc. Het procédé om het sap van de esdoorn in suiker om te zetten is iets dat de eerste Europese immigranten leerden van de Indianen.
De voorbije weken waren druk, de kinderen hadden "MEAP"-testen in school, een soort nationaal examen over verschillende vakken, dat dient om de scholen te rangschikken. Het hoeft geen verdere uitleg om te weten dat de school hier heel veel aandacht aan besteedde. Voor Nathalie en Evelien bracht dit toch wel wat stress teweeg, vooral omdat hun woordenschat in het engels nog wat te mager is voor een onvoorbereide test. Het gaat trouwens erg snel dat engels, zelf Stefanietje begint een mondje mee te brabbelen. "Thank you very much" en "See you tomorrow" komen er al uit in een quasi perfect amerikaans (!) accent.
Stefanie is dikke maatjes met Alex, het 3-jarige zoontje van de buren en die twee bengels hebben dit weekend serieus wat kattekwaad uitgespookt. Papa was terug beginnen schilderen en de kleuters hebben ontdekt hoe leuk het is om met olieverf papa's schilderij "bij te werken". Resultaat: een canvas volledig ondergeklad, deuren en badkamerkastjes in kleur gezet en ook nog een paar mooie versieringen op broek en trui!
Over truien gesproken, het was vandaag weer t-shirten weer, het was niet minder dan 27 graden en we genoten ten volle van een boswandeling in "Ringwood Forest" dat ongeveer 45km ten zuiden van hier ligt. De winter zit eraan te komen, maar voorlopig genieten we nog met volle teugen van het aangename herstweer!

1 opmerking:

Dominiek zei

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vond het leuk jullie terug te zien, en om te babbelen met Stefanie.

Groetjes,

Dominiek