maandag 8 oktober 2007

Indian summer







maandag 8 oktober 2007










Maandagochtend is het altijd zo stil in huis. In het weekend is het huis vol meisjesgegiechel, gezang, geruzie ook wel eens, en dan valt de stilte op maandagochtend, als iedereen weer het huis uit is, extra op. Geen nood, de wasmachine draait al, Chris Rea weerklinkt op de achtergrond, en het is weer eens hoog tijd om te bloggen...

Vorige week kwam Nathalie met 3 A's naar huis, haar hard werken 's avonds (samen met (meestal) mama of papa) om haar taalachterstand in te lopen, begint duidelijk vruchten af te werpen. Het is al zwaar geweest voor haar, maar ze is bijzonder dapper en ze gaat met rasse schreden vooruit. Ik denk dat we op dat vlak het ergste gehad hebben. De avonden zijn strikt getimed, vermits Nathalie vaak maar 1 uur tijd heeft tussen het thuiskomen en haar sportactiviteiten. Dus huiswerk, avondeten/sport of sport/avondeten, en dan meestal bedtijd, vraagt een goed time management! Maandagavond is er turnen, dinsdag en donderdag voetbal, woensdag vioolles, vrijdag tennisles. Druk programma enerzijds, anderzijds doen die activiteiten haar veel deugd, ze leert er nieuwe vriendjes kennen, en ze kan zich er echt in uitleven. Evelien doet het ook heel goed op school, ondanks de mindere aandacht die we soms aan haar schenken (bezig met Nathalie). Ze heeft voorlopig minder nevenactiviteiten, enkel tennis en viool, wat voor haar de avonden wat rustiger maakt.

Stefanie amuseert zich op school, ze begint stilaan Engels te praten, vertelde Miss Stephanie (haar juf) ons. Vermits volle dagen voor haar wat te zwaar waren, haal ik haar elke middag op na haar lunch (12h30). De laatste 2 weken weigert ze koppig haar middagdutje, hoewel ik vaak zie dat ze wel moe is, binnenkort maar weer eens proberen met volledige dagen...

Vrijdag was er op haar school 'Fall clean up', dit is een van de activiteiten waarin de school de ouders betrekt, ouders komen de school een uurtje of een paar uur helpen om de schoolomgeving op te kuisen voor de winter: bladeren bijeenvegen, onkruid wieden, laaghangende takken verwijderen, speeltuigen afwassen,.... Het leuke is dat je als ouder kan gaan op het moment dat ook je kleuter meehelpt bij het opruimen. De klas van Stefanie was aan de beurt van 9 tot 10 h, ik ben gaan helpen tussen 9h en 10h30, ik heb samen met haar het eerste uur gewerkt, samen bladeren geveegd en opgeraapt, paadjes schoongeveegd,... Zij vond dat super!

Van 11 tot 12 wilden Eric en ik gaan tennissen, maar alle terreinen waren volzet (we hadden niets gereserveerd) dan maar om kwart voor 12 gaan eten bij d'Alessandros, een Italiaan, met een mooi terras, zowat het enige restaurant met een buitenterras in Midland, en zin in een terrasje hadden we wel, het was immers zo een 25 graden C en zonnig...
's Avonds zijn we dan wel nog een uurtje gaan tennissen, tijdens de tennisles van Evelien en Nathalie, en een beetje erna, samen met hen. Ze beginnen er stilaan iets van te bakken.
Zaterdag was er groepsles viool voor Evelien en Nathalie en voetbalmatch voor Nathalie om 12 uur. Evelien heeft voor het eerst geskyped met een schoolvriendinnetje uit Belgie, zo 'n anderhalf uur aan een stuk... Verder hebben we geskyped met Frans en Yvonne, de buren van oma en opa, die voor de gelegenheid post hadden gevat voor opa's computer. Fantastisch toch, he, technologie... Nathalie kwam binnen tijdens het skypen, zo rood als een tomaat, ze had de winnende goal gemaakt in de laatste 20 seconden van de wedstrijd, 4-3 was het geworden, ze was door het dolle heen.

Zaterdagnamiddag was heet.Vermits de stad dit weekend 'Be a tourist in your own town' had georganiseerd, beslisten we de 'Dow gardens' te bezoeken, die voor de gelegenheid gratis te bezoeken waren. We waren beslist niet de enigen, maar waarom kwamen zoveel jonge meisjes in avondkledij het park binnen? En waarom hebben al die familieleden een kaki T-shirt en een jeans aan??? Het zou ons snel duidelijk worden toen we her en der in het park professionele en andere fotografen het familiekiekje van het jaar probeerden te schieten, of de schoonheid van de jongedame probeerder te vereeuwigen. Dat van die jongedames zou nog een verhelderend staartje krijgen. Toen we even later thuis kwamen, bleken zich bij onze overburen, een 10-tal 14-, 15-jarigen te verzamelen voor hun 'Home coming party', blijkbaar een feestje met eten en fuiven, ter gelegenheid van de start van hun hoger middelbaar. De meisjes, opgewonden giechelend, uitgedost in gedecolleteerde, zijdeachtige, klassieke avondkledij, het haar in de plooi, er was 1 jongen bij, de chaperon (?). Na een groepsfoto voor het huis door de aanwezige, even zenuwachtige vaders en moeders, vertrok de groep richting restaurant. De ouders bleven nog een half uur napraten, nog duidelijk onder de indruk van het gebeuren.
Is Evelien binnen 4 jaar echt ook 14 jaar??? Nu begint er hier een zenuwachtig te worden...

's Avonds waren we uitgenodigd bij Caroline en Loic (Fransen, vertrekken met kerstmis terug naar Frankrijk, Caroline is momenteel de Franse juf in Montessori, Loic werkt bij Dow Corning), samen met Faye en Dan (Dow Corning) en een ander Engels koppel (Dow Chemical). Het was een supergezellige avond, met lekkere wijnen, zalige aperitiefhapjes en een heerlijke paella, en vooral, lekker veel tijd om rustig te genieten en te babbelen, iets wat in een Amerikaans restaurant zo goed als onbestaande is.

1 opmerking:

Dominiek zei

Ik heb vandaag een eerste blik geworpen op je blog. Je schrijstijl is vlot en ontroerend. Weer een nieuwe kwaliteit ontdekt van mijn ongelofelijk begaafde zus! Ik blijf het op de voet volgen.

Vandaag komt er een boek onder mijn redactie uit bij uitgeverij Halewijn: 'Daar doe ik het voor! Zorg voor de hele mens'. Heb al leuke reacties gekregen. Het bevat een cd-rom die uitgewerkt is volgens de methode van e-learning, een aanpak die van over de plas komt, uiteraard.

meer info:

www.halewijn.info

www.siti4.be

Dikke kus en knuffel aan iedereen!

Dominiek