vrijdag 14 maart 2008

Dooi

Haast niet te geloven, maar deze week is het beginnen opwarmen, tot warempel 3 graden overdag en op het einde van de week wordt het zelfs 8 graden. ‘s Nachts is het nog steeds -5 tot -8 graden, maar desondanks zien we voor het eerst sinds 1 Dec (>100 dagen!) weer de kleur van .gras doorheen de witte plekken verschijnen, en de kinderen speelden vorig weekend, bij zonneschijn en -3 graden, buiten alsof het midden in de zomer was. Hallelujah!

De winter begint inderdaad lang te duren nu en we hebben er genoeg van. We zijn volop uitstappen aan het plannen en hebben op het einde van de goeie week een lang weekend, van witte donderdag tot en met paaszondag. Een ideale gelegenheid om misschien enkele dagen iets meer zuidwaarts te trekken, bv. naar Cincinnati (4 uur rijden) of naar Louisville (6 uur rijden). Als het echt goed weer is trekken we misschien wel noordwaarts naar de Niagarawatervallen en Toronto, maar misschien is dat toch eerder voor de meimaand.

Deze week was Stefanieke “restaurant” aan het spelen met het buurjongetje Alex en het viel ons op dat haar Engels nu bijna even goed is als haar Nederlands, ze babbelde er lustig op los en is zowel qua grammatica als qua woordenschat mee met haar Engelstalige leeftijdsgenootjes! Wat leren kinderen toch snel… en wat leren wij in vergelijking toch traag!

Gisteren mochten we ook ervaren dat onze kinderen de Amerikaanse spirit te pakken hebben, ze slaagden erin om mama doen pannekoeken te bakken, met zeer geringe hulp van hunnentwegen, waarna ze die gingen verkopen aan te buren, waarbij de helft voor een goed doel was (na aandringen van mama en papa) en de helft voor eigen spaarpot…ze verzamelden meer dan $20…
En nu op naar een schitterende lente en zomer!

Geen opmerkingen: