vrijdag 3 oktober 2008

Weekendje Noord-Michigan (dag 2)

Maandagochtend, 7h30: de zon gaat op boven Lake Superior, en wij staan op met dit zicht op Lake Superior vanuit onze hotelkamer in Paradise. Er staat veel wind, er zijn wolken, het gisteren nog zo rustige Lake Superior lijkt vandaag veel minder onschuldig.

Vandaag besluiten we een beerranch (de Oswald Bear Ranch) te bezoeken. 28 zwarte beren leven er in 4 grote natuurlijke habitats. Deze beren worden niet gekweekt, dat is verboden, geredde berejongen worden hier vanuit heel de US naartoe gebracht, en zij verblijven hier hun hele leven. Een beer wordt 25 tot 30 jaar oud. Een wandeling leidt je rond de 4 habitats, met verhoogde uitkijkplaatsen langs de omheiningen, waardoor je de dieren kan observeren zonder door de metershoge tralies te moeten kijken.

Na de beerranch reden we richting 'Seney National Wildlife Refuge', een natuurgebied een uurtje zuidelijker, woongebied voor Canadese ganzen, futen, herten, elanden,...

Na de picknick maakten we er een wandeling van een klein uurtje, waarna het stilaan tijd werd om huiswaarts te rijden. De 'Upper Peninsula' is werkelijk de moeite waard, zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: