maandag 27 oktober 2008

Einde voetbalseizoen, begin winter...


Dit weekend speelden Evelien en Nathalie hun laatste voetbalwedstrijden, die ze allebei wonnen. Beide meisjes hebben heel wat vooruitgang geboekt dit seizoen en zijn ondertussen bij de top van hun ploeg. Nathalie heeft dit seizoen maar liefst 16 doelpunten gescoord in 8 wedstrijden, de tweede beste scoorder heeft 4 goals gemaakt... Nathalie heeft enorm veel lenigheid en souplesse, mede dankzij haar wekelijkse turnles, en is bijzonder snel. De trainers noemen haar 'duracelkonijn' (grappig, want zo noemen wij haar ook soms) of ook wel, 'the animal', omdat ze zo onvervaard is. Evelien is bijzonder handig met de bal, ze dribbelt zonder veel problemen het halve veld over, terwijl ze de ene na de andere speler verschalkt. Ze is linksvoetig (en rechtshandig) wat op een voetbalplein zeker een voordeel is. Ze is ook sneller dan de meeste leeftijdsgenootjes.

Na een druk voetbalseizoen, met voor elk 2 trainingen van 1,5u per week en een wedstrijd op zaterdag, slaan (vooral) de mama's een zucht van verlichting, de frequentie van 'mum's taxi's' ritten gaat serieus naar beneden, de organisatie van de weekavonden wordt simpeler. Aan de andere kant is dit de aankondiging van de winter...
De herfst is niet slecht geweest qua weer, maar de 'Indian Summer' zoals we die vorig jaar gekend hebben, is toch wat uitgebleven. September was zonnig en warm, maar sinds oktober hebben we al heel wat frisse dagen gekend, met regelmatig regen en wind, waardoor ondertussen al heel wat van die mooie herfstbladeren afgevallen zijn. Terwijl onze kinderen al uitkijken naar de eerste sneeuw, hoop ik in mijn binnenste dat die nog even uitblijft... de winter zal weer lang genoeg duren...!

Geen opmerkingen: