woensdag 24 juni 2009

Laatste schoolweek: intens!

De laatste schoolweek was toch wel bijzonder druk. Net op het drukste moment vertrok papa naar Europa, en oma en opa waren aan het toeristen in Michigan. Dus was mama weer alleen 'in charge'. Vooral dinsdag was extreem getimed van uur tot uur.

dinsdag 9 juni:
8u30': Alex en Stefanie wegbrengen naar Montessori
9u-10u: honor's assembly voor Evelien
10u30: Mathilde en Ann komen bij mij op de koffie om het afscheid te 'vieren' van Mathilde, die binnen een paar weken verhuist naar Frankrijk
12u15': Eric komt thuis en moet een lift naar de luchthaven.
15u25': Alex, Sophie en Stefanie afhalen aan Montessori
17u15': Nathalie wegbrengen naar voetbal
17u30': Montessori-picknick in Plymouth-park (ik ga erheen met Stefanie en Evelien)
18u40': Evelien afzetten aan haar school voor repetitie kooroptreden
18u45': Nathalie afhalen van voetbal (moet toegeven dat ik wel 5' te laat was)
19u: optreden van het koor in Jefferson
20u30': thuis!

Dezelfde laatste schoolweek was er, naast de koffie voor Mathilde, ook een afscheidslunch gepland voor een van onze vriendinnen van de 'Nederlandse koffiegroep': Sylvia keert deze zomer terug naar Nederland. Dus verzamelden we met alle Vlaamse en Nederlandse dames in 'Cafe Zinc' voor een lunch ter ere van haar. We beloofden plechtig met elkaar contact te houden en nog diezelfde namiddag werd een nieuwe facebook-groep gecreëerd, kwestie dat de technologie ons maar wat moet helpen bij het contact houden, waar we ook zijn ...

Vrijdag was er de 'graduation party' voor Nathalie in Plymouth park, met pizza en spelletjes. Oma en opa waren ondertussen terug (sinds woensdag), het was mooi weer, dus gingen we met zijn drieën even mee genieten van de 'graduation party' en enkele foto's maken. Om 13u had ik nog een afspraak in de Montessori-school voor de 'graduation' van de 'kindergarteners', dit zijn de 5-6-jarigen die de Montessori-school verlaten en vanaf september naar de lagere school gaan. Graduation dus, goed gelezen, na de kleuterschool!!! Een beetje 'over the top', vind ik zelf persoonlijk, maar ja, dit is Amerika... Men had mij gevraagd om tijdens de 'graduation' ook het Franse programma voor te stellen, en dus had ik met de kinderen een paar lessen gerepeteerd en lieten we de ouders zien wat de kinderen geleerd hadden dit jaar. Heel plezant, de kinderen waren heel spontaan, de ouders waren enthoesiast!
Op zaterdag waren er eerst de 2 voetbalwedstrijden, dan weer een graduation party, voor Bruno, een buurjongen, die afstudeert van high school (hoger middelbaar). Na een blitsbezoek aan hun lunch-party, stapten we de auto in voor een 5,5u durende trip richting... Niagara!

Geen opmerkingen: