woensdag 10 juni 2009

Laatste schoolweek: 'Honor's assembly'

Inderdaad, nog enkele dagen en het schooljaar is hier afgelopen! Vrijdag 12 juni worden de boeken hier gesloten tot 8 september! De laatste week van het schooljaar is voor de ouders ongetwijfeld een van de drukste weken van het jaar. Amerikanen houden van competitie, van prijzen uitreiken, het betrekken van ouders bij het schoolgebeuren. Resultaat van dit alles is onder andere dat vanaf de lagere school (vooral wel voor de laatstejaars, dit zijn de 5th grades) er een 'honor's assembly' doorgaat, noem het prijsuitreiking.
Op maandagvoormiddag was het 'honor's assembly' in Jefferson Middle School. Er werd onder andere een prijs uitgereikt voor 'sociale bewogenheid'. Evelien kreeg een 'award for outstanding scholastic achievement' en wordt als 'straight A-student' (allemaal A's op haar eindrapport) een 'honor student' van de school. Natuurlijk zijn wij bijzonder fier op haar.
Vandaag was het Nathalie's beurt. Zij kreeg de 'presidential award for physical excellence', hiervoor moesten ze door het jaar een aantal fysische proeven afleggen, deze award betekent dat ze bij de top 15% behoort van alle 5dejaars in de US. Verder kreeg ze de 'president's award for outstanding academic excellence', met de handtekening van president Obama erop! Deze award wordt uitgereikt op het einde van de lagere school, Evelien kreeg er vorig jaar ook een.
Verder werd Nathalie samen met 3 andere 5dejaars, 1 per klas, verrast met de prijs van 'student van het jaar voor Spaans' (etudiante del ano). De leerkracht Spaans had voor elke bekroonde leerling een bijnaam bedacht. Nathalie had ze 'I Senorita Personalidad!' oftewel 'Miss personality' gedoopt. Ze deed er de uitbundige handgebaren bij die zo eigen zijn aan Nathalie en zei dat nu wel iedereen zou weten over wie ze sprak. Ze loofde Nathalie's snelheid van leren, kennis van het Spaans, werklust, attitude, enthoesiasme. Ze vertelde dat Nathalie pas 2 jaar hier woont, geen Engels sprak toen ze arriveerde, en in 2 weken tijd tot haar topleerlingen behoorde. De leerkracht had me gisteravond gebeld dat Nathalie de award zou krijgen om er zeker van te zijn dat ik erbij zou zijn, Nathalie wist van niets, ik mocht het haar natuurlijk niet verklappen, dus haar verbazing was groot toen Senora McMahan haar begon te beschrijven en pas na enkele zinnen begon Nathalie te vermoeden dat het wel eens over haar kon gaan... Dit had ik natuurlijk voor geen geld willen missen...! Spijtig dat oma en opa hier niet bij waren, maar hun dag in Mackinac Island zal ook wel super geweest zijn. Ook papa kon er niet bij zijn, die is gisteren vertrokken voor een korte trip naar Duitsland en Finland.

2 opmerkingen:

papa zei

Evelien en Nathalie, een superdikke proficiat! Dit is wel echt super! Een dikke pak en tot zaterdag!

Arthur zei

Hallo Evelien en Nathalie,

Dit is waarlijk om feest te vieren! Gefeliciteerd met zo'n certificaten!

Hartelijke groeten, Gretel