woensdag 10 juni 2009

Oma en opa verkennen Midland

Een van de eerste zaken die we gedaan hebben, is langs de scholen gegaan van onze 3 meisjes, zodat oma en opa deze nu eens in het echt konden zien. Verder ging het richting het grootwarenhuis, het shoppingcenter. Wat Vlamingen altijd opvalt, en dat was bij ons in het begin niet anders, dat alles 'big' is in Amerika: grote parkeerterreinen, ruim bemeten parkeerplaatsen, grote winkels, brede straten, een massa SUV's en andere kolossale auto's,...
Na het verkennen van onze dagelijkse leefomgeving hier, was het tijd om wat te toeristen in Midland. Natuurlijk mocht een bezoek aan de 'Alden B Dow home & studio' niet ontbreken. Ik had dit bezocht in de winter, deze keer bezochten we de tuinen en terrassen veel uitgebreider, en dat gaf weer een ander, boeiend perspectief. Het was een stralende dag, prachtige lichtinvallen overal in het huis. We hebben er alle 3 van genoten.
Volgende 'must see' waren de 'Dow Gardens', waar mijn ouders ondertussen al eens zijn terug geweest, zo waren ze onder de indruk. Oorspronkelijk de privé-tuin van Herbert Dow, de stichter van 'Dow Chemical', is deze na zijn dood geschonken aan de stad om open te stellen voor het ruime publiek, en het is een waar privilege om dit prachtig park doorheen de verschillende seizoenen te zien evolueren. Ik kocht een tijdje terug 2 jaarpassen ($10/stuk), die onbeperkt toegang verlenen tot de Dow Gardens voor een heel jaar.
Verder werd er nog gewandeld in het 'city Forest', lunchten we op het terras van 'Cafe Zinc', gingen we kijken naar de voetbalmatchen van onze meisjes en namen we oma en opa mee naar de manège waar Evelien en Nathalie leren paardrijden.

Geen opmerkingen: