woensdag 10 juni 2009

Oma en opa verkennen Michigan

Al gauw werd Midland te klein voor ons avontuurlijk duo, en dus trokken we samen met hen op ontdekkingstocht door Michigan. Het eerste weekend trokken we richting Ludington, een stadje aan Lake Michigan, op 3 uur rijden van Midland. Na een korte stop aan het zandstrand van Ludington, reden we enkele kms noordwaarts naar het 'Ludington State Park', een schiereiland gelegen tussen Lake Michigan ten westen en Hamlin Lake ten oosten. Het park heeft een bijzondere variatie in fauna en flora. Je vindt er zandduinen, stukken bos met loof- en naaldbomen, zandstrand, 6 mijl kustlijn (Lake Michigan) en een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden, langlauftrajecten en mogelijkheid tot kanovaren. Er is ook een heel mooie camping in het natuurpark. We deden de 'island trail' en de 'Ridge trail', die samen een lus vormen, goed voor 3 uur wandelen. We zagen 2 nesten van wilde zwanen, heel veel waterschildpaden, een hert met hertejong,... Puur genieten!

Vorige vrijdag trok ik samen met mama en papa richting Frankenmuth, een stadje dat 150 jaar geleden gesticht werd door Duitse immigranten, die er de Chippewa-indianen kwamen bekeren... Ondertussen is dit een toeristische trekpleister en is niet veel nog authentiek, maar er zijn leuke winkeltjes en het is er wel gezellig.

Vorige zondag bezochten we Holland, we waren er zelf ook nog nooit geweest. Holland is ook een 150 jaar geleden gesticht door, je raadt het al, Nederlanders. Dit stadje is veel authentieker (dan Frankenmuth), heel verzorgd, veel Europese flair, mooie interieurwinkeltjes, terrasjes, ... We aten er 's avonds op een terras van een Ierse pub, en het eten was echt lekker! 's Namiddags waren we richting strand getrokken, want ook Holland ligt, net als Ludington, aan Lake Michigan. De kinderen genoten van pootjebaden (water van 12°C!) en van een spelletje zakdoekjeleggen met de grootouders.'s Avonds reden wij terug richting Midland, maar oma en opa stapten in hun huurauto richting een hotelletje op enkele kms rijden, want de volgende 3 dagen zouden zij verder de kustlijn van Lake Michigan verkennen, tussen Holland en Petoskey, om op woensdag af te sluiten met een bezoek aan Mackinac Island, vooraleer terug te rijden naar Midland...

Geen opmerkingen: