dinsdag 29 april 2008

Schoolactiviteiten, Franse aftrap en 'spring party'

De voorbije week was iets doordeweekser dan de voorbijgaande weken. Wel een aantal schoolactiviteiten die vaders en moeders op de been brachten. Het begon met een opendeur-halfuurtje voor de muziekles van Stefanieke in de Montessorischool. Leuk om te zien hoe in sommige kleuters ritme en muziek ingebakken zit; hoe dan ook, ze hebben er allemaal plezier mee. In mei doen we ook een opendeur voor de Franse les, dan is het maw mijn beurt om de ouders te laten zien wat we allemaal doen in de 2 keer 20 minuten Franse les per week.
Dinsdagavond was het de Adam's school (lagere school) die iets in petto had. 'Come rock with us' was een live concert, gegeven door de verschillende klassen, die elk een lied hadden geschreven, daarbij geholpen door Dan Hall, een singer/songwriter uit Michigan. Het was werkelijk goed gedaan, er is zelfs een cd opgenomen, die voor 15 dollar te koop is in de school. Wel origineel van de school om nog maar eens extra fondsen te werven, en de kinderen hebben zich reuze geamuseerd. Ik heb trouwens de indruk dat Amerikaanse kinderen meer gewoon zijn om samen te zingen en, wanneer ze in groep zingen, beter overkomen dan Vlaamse kinderen ... Misschien moeten we in Vlaanderen weer meer zingen met onze kinderen, in de klas, de jeugdbeweging, thuis, ....
De Montessori-school had vorige week vrijdag nog een extra activiteit in petto om ouders de kans te geven zich mee te engageren in de school: het was namelijk tijd voor de lenteschoonmaak (spring cleaning) in de speeltuin van de school. Als ouder kon je een uurtje gaan helpen, op het moment dat ook je kind buiten was om te werken. Voor Stefanie's klas was dat om 9h. Samen hebben we bladeren bijeengeveegd en houtsnippers opengeraakt. Ik ben nog een half uurtje langer gebleven, om dan snel naar huis te rijden en met Eric een uurtje te gaan tennissen, de buitenterreinen zijn weer open. Eric moest daarna weer aan het werk, ik ben nog voor een uurtje cardio-tennis gegaan.
Om 15h dan de eerste afspraak voor de Franse les van Fernando (was al 2 keer uitgesteld), een Braziliaan die wil Frans leren. Een aantal afspraken gemaakt, zo zullen we elke week op vrijdag om 13h30 de Franse les laten doorgaan, en we zijn alvast van start gegaan met een aantal 'basics' rond 'greeting people'. Fernando is leergierig en 'fun', het wordt vast leuk om te doen.
Vrijdagavond mochten we er nog eens op uit trekken, er was de 'spring party', georganiseerd door de IWC (International Women'sClub). Het was een Mexican party met lekkere Mexicaanse gerechten en veel zuiderse muziek, dus ambiance genoeg.
Het weekend verliep rustig, met soccerwedstrijd voor Nathalie en paardrijles. Zondag gewoon thuis gebleven, de kinderen hebben buiten gespeeld, we zijn even gaan fietsen. Vermits het stilaan beter weer wordt, zullen we weer wat meer uitstappen beginnen plannen. Binnenkort komt er ook een lang weekend aan. Misschien gaan we dan wel naar de Niagara-falls en naar Toronto. Weer een reisje om uit te stippelen...

Geen opmerkingen: