vrijdag 13 november 2009

Zonovergoten weekend Chicago

Vorige zaterdag moest Eric een lezing geven aan de Northwestern University in Chicago. Vermits de kinderen op maandag geen school hadden, moesten we niet lang nadenken om hem te vergezellen voor een weekendje Chicago. Zo ging ik begin vorige week op zoek naar een goede 'last minute'-deal. Die vond ik (via hotwire) onder de vorm van een verblijf in het historische 'Palmer House' (Hilton) in downtown Chicago. We huurden 2 connecterende kamers voor een fractie van de oorspronkelijke prijs, en voelden ons geprivilegieerd te kunnen genieten van het unieke kader, de comfortabele kamers, lekker ontbijt (dat was wel apart te betalen) en puike service.
Wat ook bijzonder meeviel, was het uitzonderlijk zachte weer voor de tijd van het jaar, volle zon en tot 22 ºC!
Zaterdag wandelden we langs het strand (Lake Michigan), en de rest van de dag ging op aan 'shoppen', de 4 meisjes leefden zich uit terwijl Eric zijn lezing gaf.
Zondag was Stefanie's 5de verjaardag, dus mocht zij beslissen wat we gingen doen. De keuze ging naar een bezoek aan het children's museum, gelegen op de 'Navy Pier'. We waren daar nog nooit eerder geweest, omdat het bij onze vorige bezoeken aan Chicago bijzonder koud was en bijgevolg niet aangenaam om te flaneren op de 'Navy Pier'. Het children's museum is een echt doe-muzeum, goed voor een paar uur vertier. Een huis of wolkenkrabber bouwen, een hoofd boetseren, experimenteren met water, klauteren in de mast van een boot zijn enkele van de leuke activiteiten in het 'children's museum'. Met het mooie weer trokken we na het 'children's museum' op verkenning om de rest van de pier te zien. Vanop het 'ferris wheel' (een groot rad) is het zicht over de stad spectaculair. Daarna zochten we buiten een tafeltje uit om Stefanie te verrassen met zelfgebakken 'cup cakes', die we ter plaatse decoreerden, met 'frosting' (zacht en suikerrijk), 'icing' (glazuur) en sprinkles (gekleurde muizestrontjes), allemaal van thuis meegebracht. Natuurlijk mocht het kaarsje met 5 erop niet ontbreken! Stefanie was blij verrast en iedereen smulde gezellig mee!
Maandagvoormiddag trokken we nog voor een paar uur naar het 'museum of science and industry', waar het hoogtepunt zeker het bezoek was aan een U-505-duikboot, de eerste Duitse onderzeeër die in WOII door de Amerikanen overmeesterd werd. Doordat hij niet gezonken was, konden de Amerikanen inzicht krijgen in deze voor hen totaal nieuwe technologieën. Van dit model onderzeeër zijn er in totaal maar 4 meer, deze is de enige in de USA.

Geen opmerkingen: