maandag 30 november 2009

Verjaardagsfeest Stefanie

Vorige week zaterdag, 21 november, mocht Stefanie haar verjaardag vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Ik was met haar de dag voordien een grote verjaardagscake gaan uitkiezen, ze was gegaan voor een 'prinsessencake'. Vermits we het feest thuis hielden, moest er nagedacht worden over activiteiten voor de kinderen. Nu is er een mooie knutselwinkel in Midland, en daar had ik blanco fotokaders gevonden, verf gekocht in allerlei trendy kleurtjes, verfborstels en kleine houten figuurtjes om de kadertjes te versieren. Dus trokken we met de kinderen de kelderverdieping in voor de eerste acitviteit. Er waren 8 kinderen, die deelden we op in 2 groepen. De eerste groep begon met mij aan het schilderen van hun kadertje. Nathalie, Evelien en Maddy (buurmeisje, dat wou komen helpen in ruil voor Brusselse wafels...) speelden ondertussen met de 4 andere kinderen spelletjes. Na ongeveer 20 minuutjes werd er gewisseld. Alle kinderen waren enthoesiast, het verven ging goed, maar het was toch nog heel druk om 4 kinderen tegelijk te helpen met hun schilderprojectje. Dan laten drogen vooraleer we verder konden gaan met versieren...
Dus was er tijd voor cake... en het uitblazen van kaarsjes!
Ondertussen was Eric volop Brusselse wafels aan het bakken, daar is hij de hele namiddag zoet mee geweest.
Na een beetje buiten spelen was het tijd om de projectjes af te werken: houten figuurtjes kleven, versieren met gelpennen, letters kleven die hun naam vormden,... De afgewerkte kadertjes zagen er echt goed uit en de kinderen waren bijzonder fier.
Moet er nog bijgezegd dat de Brusselse wafels na al dat harde werk uitzonderlijk goed gesmaakt hebben? Er is serieus gesmuld, ook de mama's die hun kinderen kwamen halen, proefden met veel plezier van een wafel.


1 opmerking:

Ann zei

Wow, wat een creativiteit! Prachtige kadertjes die zeker een lange tijd zullen gekoesterd worden! Daar bovenop nog lekkere wafels, wat een feest zeg!