vrijdag 12 september 2008

Barbecue in de straat


September is hier DE maand van de sociale contacten. Veel internationale collega's/vrienden zijn in de vakantie naar Europa, Azie of in Amerika zelf op vakantie geweest. Ondertussen is iedereen teruggekeerd en zijn er ook een aantal nieuw gearriveerden. In september worden dan ook naar gewoonte heel wat barbecues, picknicks en koffiekransjes georganiseerd.

Het eerste weekend van september was er een barbecue voor onze 'Court'. We wonen in een doodlopende straat met slechts 7 gezinnen, er zijn 2 nieuwe gezinnen geland deze vakantie: een Argentijnse familie met 2 kinderen (3 en 6 jaar) en een Amerikaans gezin met 2 kinderen (5 en 10 jaar) die vanuit Houston (Texas) verhuisd zijn. Dus werd er een barbecue georganiseerd, iedereen brengt een deel van het eten mee, onze buur had zijn grill warm, en er werd gegeten op de oprit van de buur. Heel ongedwongen en supergezellig is het geworden.

Het leuke aan zoveel kinderen in dezelfde straat is dat we kunnen carpoolen om de kleinsten naar de Montessorischool te brengen, de 'lagere school'-kinderen fietsen samen naar school, nu het nog mooi weer is. Evelien en Isobel gaan samen naar 'middle school', hier schakelen we de beide papa's in (als ze niet op zakenreis zijn tenminste), want de school begint al voor 8h. Elke avond na schooltijd en eventueel huiswerk spelen de kinderen samen in de straat en in de tuinen. Laat het mooi weer nog maar even aanhouden, dan is het leven mooi in 'Woodview Court'.

Geen opmerkingen: