woensdag 3 september 2008

Nieuw schooljaar

De eerste schooldag is alweer geschiedenis. Gisteren trokken Evelien, Nathalie en Stefanie enthoesiast en vol verwachting terug naar school. Elk naar een verschillende school: Evelien start '6th grade', in 'middle school', Nathalie start '5th grade', dit is het laatste jaar 'elementary school', en Stefanie zit in een Montessori-kleuterschool. Om het logistiek nog wat complexer te maken, geeft dit ook vrij verschillende uren: Evelien moet op school zijn rond 7h45', Nathalie rond 8h35' en voor Stefanie hebben we wat meer speling (tussen 8h30' en 9h). Evelien is dan ook als eerste thuis, de school eindigt rond 14h45', dan komt Stefanie,om 15h30', gevolgd door Nathalie, om 15h45'.
Dan heb je nog de naschoolse activiteiten. Gisteren kregen we al een volledig programma, als voorsmaak voor de rest van het schooljaar. Nathalie om 16h naar 'gymnastics', Evelien om 17h30 naar voetbal, daarna Nathalie afhalen. Met Nathalie en Stefanie naar de 'ice cream social', georganiseerd door de Adam's school (Nathalie), om 19h Evelien afhalen van voetbal, vlug ook met haar tot aan de 'ice cream social', waar Nathalie en Stefanie ondertussen in de goede handen van een buurvrouw waren, en rond 19h45' naar huis, voor nog een snelle hap, een douche voor de sporters en dan het bed in.
Veel tijd om ervaringen uit te wisselen was er niet geweest. Gelukkig waren er de autotochtjes van en naar sport. Evelien was in de wolken, toffe leerkrachten, een aantal vriendinnen die ze kent van voetbal en van de lagere school in haar team...
Nathalie was ook heel positief, ze heeft dezelfde leerkracht als Evelien vorig jaar, en dat is echt super. Stefanie zei gisterenochtend tegen me toen ze naar school vertrok: 'Mama, ik ga de juffrouw niet verstaan.' Zij dacht wellicht terug aan haar eerste schooldag vorig jaar, toen ze nog geen woord Engels verstond, laat staan sprak. In die zin is het dit jaar toch een stuk gemakkelijker, minder vraagtekens, minder bezorgdheden, meer routine.
Het laatste half uur voor bedtijd hadden de kinderen ineens het idee dat ze me nog niet genoeg hadden verteld, de tongen kwamen los, ze vertelden honderduit, haalden in te vullen papieren uit hun boekentas. Twee keer raden wie er het meest moe was na deze eerste schooldag...
Zoals uit de opstellen uit de lagere school: Moe maar tevreden viel ik in slaap.

1 opmerking:

Anoniem zei

blijf jij nog ooit thuis of ben jij altijd aan het vliegen met Evelien, Nathalie en Stefanie?

Liselotte