vrijdag 12 september 2008

Koffie, koffie en koffie...

Deze week was weer bijzonder goed gevuld dank zij de activiteiten van de IWC (International Womensclub). Zondagmiddag was er een barbecue georganiseerd door de Franstalige poot van de IWC. Dit ging door in Plymouth park, waar picknickplaatsen kunnen worden afgehuurd. Je beschikt dan over een grote grill, een grote overdekte pergola, voorzien van stoelen en tafels. Iedereen brengt een schotel mee om te delen en vlees om te grillen. Er is een nieuw Frans gezin, de echtgenoot is de bakker van een nieuw hotel in 'downtown Midland' (van de 'Dolce'-groep). Zeer goed nieuws, want in het hotel kan je ook elke dag vers brood, croissants of gebak gaan kopen, en daar zaten we hier allemaal op te wachten. Hij vertelde ons dat Amerikaanse bloem zodanig gemanipuleerd is dat er veel minder gluten in zitten dan in Europese bloem. Hij heeft dan ook lang moeten zoeken om bloem van goede kwaliteit te vinden, momenteel mengt hij voor zijn multigranenbrood 4 verschillende bloemsoorten om tot een Europese kwaliteit-brood te komen.
Op dinsdag organiseerde een buurvrouw een CABI-koffie, dat is zoiets als een tupperware-avond, maar dan voor dameskledij, gemaakt door de Amerikaanse ontwerpster Carol Anderson. Vermits hier zogoed als geen boetieks zijn, alleen grote ketens met grote ongezellige winkels, is dit wel eens een welkom shopping-alternatief.
Woensdag dan was er 'Nederlands koffie', ik kan je verzekeren dat er serieus wat afgekletst is na 2 maanden elkaar niet gezien te hebben. Na afloop zijn Ann (ook een Vlaamse) en ik wat gaan uitwaaien, een stevige wandeling van een goed uur in Plymouth park en omgeving. En of dat goed deed...: frisse lucht, een mooi zonnetje, goed gezelschap en beweging! Die extra energieboost kon ik wel gebruiken want het werd een superdrukke avond met 2 info-sessies in 2 verschillende scholen, voetbal voor Evelien en erna vioolles voor Nathalie en Evelien. Eric was voor 2 dagen in Washington, dus was de drukste avond van de week voor mij alleen.
Donderdagvoormiddag was er dan de 'welcome coffee' van de IWC, een jaarlijkse gewoonte om de nieuwe leden te verwelkomen. Enfin, veel mensen gezien deze week, en vooral veel te veel koffie gedronken...
Ondertussen is Eric druk in de weer op het werk. Na een bijzonder gevulde week in Valencia waren er deze week een aantal avondvergaderingen (wel van thuis, netmeetings) en woensdag en donderdag moest hij alweer naar Washington. Vanmiddag gaan we samen een uurtje tennissen, kwestie van toch een beetje te ontladen.
Met de 'solar industry' die hij sedert een 7-tal maanden leidt, heeft hij wel een bijzonder interessante kluif om zich in vast te bijten. De prognoses voor de komende jaren voor de groei van hernieuwbare energie zijn spectaculair, en het komt er op neer om snel door te dringen in deze markt en een voordeel van 'first mover' op te bouwen, dus er is geen tijd te verliezen. Er staat zoveel te gebeuren de komende maanden, inclusief lobbywerk bij de politici, dat het moeilijk is voor Eric om niet in 'overdrive' te gaan. Ik probeer dan toch af en toe eens op de rem te gaan staan, kwestie dat hij zichzelf niet voorbijloopt en de man met de hamer niet tegenkomt ... Dat is mijn grote zorg: 'Al dit reizen en harde werk, vreet dit niet te veel aan de gezondheid?' Het tempo verlaagt niet, integendeel, het verhoogt nog steeds ...

Geen opmerkingen: