donderdag 25 september 2008

Eric ontmoet McCain


Vrijdagavond een telefoontje. Of Eric zaterdag naar het werk kon voor een voorbereiding van een bezoek van McCain, dat misschien zou doorgaan op dinsdag.
Dow Corning had eerder naar beide presidentskandidaten een uitnodiging gestuurd om met hen te kunnen praten over het belang van de investering in zonneënergie voor de Amerikaanse economie. McCain was de eerste om te reageren. Nu moet je weten dat Michigan een van de 'swingstates' is, waar er een nek-aan-nekrace is tussen beide presidentskandidaten, dus beiden besteden aan deze staat veel aandacht. Er zijn ook heel wat economische problemen in Michigan door de slabakkende auto-industrie (Detroit), er is dus nood aan het scheppen van nieuwe banen.
Dow Corning heeft in het laatste jaar een baanbrekende technologie ontwikkeld, van piloot naar industriële schaal gebracht, die toelaat zonnepanelen te produceren op een bijzonder efficiënte en snelle manier, wat resulteert in een lagere kost per Watt geproduceerde energie. Klanten zijn enthoesiast en grote contracten zijn momenteel in bespreking.
Zaterdag moest Eric dus naar het werk voor een screening door de FBI, voor de bespreking van het bezoekscenario, ... McCain zou de site van Freeland bezoeken. Die is opgestart in mei dit jaar, het is een onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit, waar 25 onderzoekers werken die bijvoorbeeld via testen de veroudering van zonnepanelen simuleren onder invloed van diverse weersomstandigheden.
Maandag dan een heel circus ter voorbereiding van het bezoek: de hele site werd omgetoverd tot een Hollywoodstudio, met professionele belichting, die ervoor moest zorgen dat McCain er gezond en vitaal uitziet, de bestaande TL-lampen bleken immers niet flatterend genoeg...
Dinsdag, voor het bezoek, dat gepland was voor de namiddag, opnieuw de FBI, zwarte geblindeerde wagens, afgeborstelde mannen in zwart kostuum, rode das en donkere zonnebril, en een volledige 'sweep-out' van het gebouw, met drugshonden en al.
Om 15h is McCain dan gearriveerd met zijn privéjet, voor een bezoek van 1,5h: rondleiding in het gebouw en een gesprek van 20' achter gesloten deuren met Stephanie Burns (CEO), Eric en nog een derde executive (public relations, denk ik). Blijkbaar was McCain goed voorbereid en heeft hij heel wat vragen gesteld. Na het bezoek en het gesprek heeft McCain natuurlijk nog gespeecht. Omwille van het 'hot topic' van de dag, nl het '$700 miljard bailout plan', dat de banken moet redden en moet vermijden dat de Amerikaanse economie bevriest, ging de speech voor een groot deel daarover.
's Avonds haalde het bezoek aan Michigan en Dow Corning de plaatselijke en (inter)nationale TV (CNN). Gisteren was het bezoek voorpaginanieuws in de plaatselijke krant. http://www.mlive.com/saginawnews/news/index.ssf/2008/09/mccain_tours_dow_corning_solar.html
Dat een Belg aan een presidentskandidaat het belang van hernieuwbare energie mag komen uitleggen... We zijn fier op hem!

1 opmerking:

lucien fiermans zei

Proficiat Eric,doe zo verder!
Lucien.