donderdag 29 januari 2009

DAT MAG... DAT MAG NIET...

nvdr:deze blog hebben Ann en ik samen geschreven.
Vandaag, donderdag 29 januari, hadden Ann & Isabel een uitstap naar Bay City gepland, maar de plannen werden snel gewijzigd door de hevige sneeuwval vanmorgen.
Dan maar Midland City... We verkenden enkele (er zijn er ook maar een paar) boetiekjes in Main Street (de belangrijkste straat!) met name Northwood Gallery (interieur), Peel 'n Pare (keukenaccessoires), en Gems by Em (juwelenzaak). Isabel was direct verkocht aan de Chamilia beads. De keuze was overweldigend, dus een 2de bezoek dringt zich op. Voorlopig dus niets gekocht.
Daarna ging het richting Café Zinc, één van de betere restaurants in Midland.
We kozen voor een eenvoudige Europese keuken, nl. een ajuinensoep om te starten en daarna een steak-frites, wel vergezeld van een goed glas wijn. We hadden dan ook iets te vieren, Isabel's 39ste verjaardag!
De serveuse keek wel op toen we haar corrigeerden en zeiden dat we niet elk één glas wouden, maar dat ze gerust een fles kon brengen. De keuze viel op een Cabernet Sauvignon 2005, maar dat hadden ze natuurlijk niet meer in huis, het is dan een 2006 geworden.
Omdat we zo lang tafelden (eten en babbelen neemt iets meer tijd in beslag), kwam ze ons wel 10 keer vragen of alles nog naar wens was. Tot groot ongenoegen van ons beiden!
De wijn was heel lekker, maar gans de fles ledigen was ons iets te machtig. Dus vroegen we om de fles te kunnen meenemen. "No problem, shall I cork up the bottle for you?', terwijl Isabel net de kurk terug op de fles had gedaan.
Meer uitleg in de bijgevoegde foto's. In de staat Michigan is het verboden met ontkurkte flessen drank op de openbare weg te rijden, dus moest die kurk er degelijk op geplaatst worden.

Linkerfoto: zo kregen we de fles mee. (dat mag!)
Rechterfoto: zo dacht Isabel de fles mee te nemen. (dat mag niet!) FOEI!

Daarna nog elk 3 paar lederen handschoenen gekocht in Elder Beerman (dat mag!).

Geen opmerkingen: