woensdag 28 januari 2009

Nieuwe website voor 'La Moulinal'!

Het is ons gelukt! Met een paar weken vertraging zijn we erin geslaagd onze totaal vernieuwde website voor 'La Moulinal' (onze vakantiehuizen in de Lot-et-Garonne) af te werken en te lanceren. We hadden een bestaande en draaiende website, nog gemaakt met Frontpage, maar die zag er na 3 jaar wat gedateerd uit en het programma bood niet genoeg mogelijkheden. Dan maar nieuwe software gekocht (Adobe Dreamweaver CS4) en de bijhorende lessenreeks, en aan de slag gegaan. We hebben teksten aangepast in de 3 talen, veel foto's toegevoegd, heel veel info over de streek ook, met veel linken naar toeristische websites.
Zondagavond hebben we dan gelanceerd. Het lukte, het zag er allemaal heel goed uit, althans op mijn pc met IE 7.0. Een blik op de website vanop Eric's pc (waarop nog IE 6.0 staat) leerde ons dat de layout er daar HELEMAAL niet goed uit zag. De middelste sectie was naar onderaan de pagina geduwd. Na wat 'gegoogle' en rondvragen kwamen we bij de identificatie van het probleem: 'expanding box problem', blijkbaar een veel voorkomend en gekend probleem onder website-bouwers. Het heeft te maken met 'bugs', fouten in de oude Internet Explorer 6.0. Verschillende mogelijke oplossingen, dus proberen maar! Na 2 avonden 'trial & error' zijn we er gisteravond laat in geslaagd om het probleem op te lossen, dus, heb je een pc met IE6.0 erop, dan is ondertussen ook daarop is de layout van de website in orde. We zijn blij en eigenlijk wel fier met het resultaat.
Wie een kijkje wil gaan nemen, dit is het adres: http://www.gites-lamoulinal.eu/. Laat me eens weten wat je ervan vindt, ok???!!!!!! Alle feedback is welkom!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In deze postmoderne tijden is iedereen wel en beetje een wereldburger.Dit geldt zeker ook voor Isabel Lootens, Eric Peeters en hun kinderen. Oorspronkelijk Vlamingen, hebben ze enkele jaren geleden twee vakantiehuizen gekocht op een domein in Frankrijk. Dit is voor Vlamingen vrij normaal. Eigenlijk droomt bijna iedere Vlaming over 'la douce France'. Het is dé favoriet vakantiebestemming. Ondertussen woont het hele gezin voor een paar jaar in Amerika. Vandaar uit regelt Isabel de verhuur van de vakantiehuizen in Frankrijk. Iedereen is een beetje wereldburger. Dit wordt je al door het lezen van deze blog. Toch zijn er, zo blijkt uit dit verhaal, die er iets meer 'last' van hebben dan anderen. Al goed dat wij er ook van kunnen meegenieten.

Ann zei

Zeer aantrekkelijke en informatieve website: prachtige foto's en leuke, interessante links!
Frankrijk blijft één van mijn favoriete vakantiebestemmingen en moest ik nu in België wonen, zou ik zeker weten waar naartoe: 'La Moulinal'!