Wat heb je nodig?
4-6 eetlepels olijfolie
2 middelgrote aubergines, in schijfjes gesneden
350ml tomatensaus
2 eetlepels verse, versneden basilicum
250g mozzarella, in schijfjes gesneden
180g lasagne
230ml natuuryoghurt
2 geklopte eieren
2 afgestreken eetlepels vers geraspte parmesan
zout en peper
Werkwijze
Verhit de olie in een pan, voeg de aubergines toe en bak ze gedurende 5-8 minuten tot wanneer ze lichtjes gebruind en zacht zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak lage in een vuurvaste schotel met de tomatensaus, de gebakken aubergines met basilicum en de mozarella, gescheiden van elkaar door sneetjes lasagne.
4-6 eetlepels olijfolie
2 middelgrote aubergines, in schijfjes gesneden
350ml tomatensaus
2 eetlepels verse, versneden basilicum
250g mozzarella, in schijfjes gesneden
180g lasagne
230ml natuuryoghurt
2 geklopte eieren
2 afgestreken eetlepels vers geraspte parmesan
zout en peper
Werkwijze
Verhit de olie in een pan, voeg de aubergines toe en bak ze gedurende 5-8 minuten tot wanneer ze lichtjes gebruind en zacht zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak lage in een vuurvaste schotel met de tomatensaus, de gebakken aubergines met basilicum en de mozarella, gescheiden van elkaar door sneetjes lasagne.
Voor de yoghurt-topping, roer de yoghurt door de geklopte eieren. Meng er de geraspte parmesankaas door en voeg peper en zout toe. Schep dit als laatste laag over de lasagne. Bak in de oven op 180°C voor 35-40' tot de lasagne doorgekookt is en de topping licht gebruind is.
Smakelijk!
2 opmerkingen:
Hmmmm... dat ziet er heel lekker uit!
Bedankt voor het recept!
We gaan dat zeker ook eens proberen.
We hebben dat recept dus uitgeprobeerd en het is een echte aanrader, m.a.w. het heeft ons gesmaakt!
Merci Isabel!
Een reactie posten