vrijdag 4 september 2009

Familiereünie in 'La Moulinal'

Mijn ouders waren in februari dit jaar 40 jaar getrouwd. Veel kans om dat toen met het gezin te vieren was er niet, met een dochter in de States en een van de 2 zonen in Italië. Dus werd er besloten om de huwelijksverjaardag in de zomer te vieren, en waar konden we dat beter doen dan in 'La Moulinal'?
Zaterdag 15 augustus kwam iedereen aan en nam op zijn gemak zijn intrek: Kristof en zijn gezin en ook Dominiek sliepen in 'maison d'amis', mijn ouders en ons gezin betrokken samen 'maison d'Isabel'. Na een uitgebreid ontbijt op zondagochtend ging het richting de kerk van Castillonès voor een dankmis voor 40 jaar huwelijk. Daarna wandelden we samen naar ons geliefde restaurant 'les remparts', voor een uitgebreide lunch. Een feest voor alle zintuigen is het altijd in 'les remparts', waar de gastheer en gastvrouw er altijd alles aan doen om de gasten te verwennen. Het weer was perfect, niet te heet, waardoor we volop konden genieten van al het lekkers, we zaten buiten op de binnenkoer aan een lange tafel. Super!
's Namiddags waren er paardenkoersen in Castillonès dus trokken we daar met zijn allen heen voor een ontspannende zondagnamiddag.
De rest van de week was het zalig warm weer, elke dagen temperaturen rond de 30°C, met een uitschieter van 38°C, en zwembadwater van 30-31°C! Is het een wonder dat wij het domein enkel verlieten om naar een van de lokale markten te trekken, en we ons in de namiddag vooral in het zwembad of onder de bomen rond het zwembad ophielden...? Kristof wilde natuurlijk wel het een en ander bezoeken, vermits het zijn eerste verblijf in 'La Moulinal' was. Zo stonden onder andere Bergerac, Monbazillac, Monflanquin op het programma, alsook de abdij van Cadouin. Samen bezochten we de mooie tuinen van Marqueyssac. Eric, Evelien, Nathalie en ik trokken er dan weer een dagje alleen op uit voor een kanotocht op de Vézère.
De kinderen amuseerden zich samen in het zwembad en in de tuin, speelden bijzonder goed samen, wat niet evident is, vermits ze elkaar eigenlijk maar weinig zien. 's Avonds zorgden we om beurt voor een lekkere barbecue, een zelfgemaakte pizza of risotto(de laatste 2 bereid door de Italiaanse kant van de familie, natuurlijk) of trokken we naar een avondmarkt met mogelijkheid tot eten ter plaatse (Villeréal).
De week samen vloog voorbij en op zaterdag wuifden we Kristof, Lorena, Stef en mijn petekindje Thomas uit. Ook oma en opa reden terug richting Belgie, Dominiek was al in het begin van de week teruggevlogen, omwille van een conferentie waarop hij verwacht was.
Wij verwachtten op zaterdagmiddag nieuwe gasten, dus werd het nog wat opkuisen en bedden maken. Het is altijd leuk zelf de gasten te kunnen verwelkomen. Terwijl het duidelijk is dat Marie een voortreffelijke gastvrouw is op momenten dat wij er zelf niet kunnen zijn - we kunnen voor 100% op haar rekenen, wat geen overbodige luxe is als je zelf zo ver zit- is het nu eenmaal zo dat ik er van geniet om eens zelf de gastvrouw te kunnen zijn, ik hou van die contacten!
Na de ontvangst van onze Parijse gasten, besloten we naar een lokaal bierfeest te gaan in de buurt van Issigeac. Bleek dat het om een soort Belgische avond ging. Het gebeuren ging door op een grote wei, met standjes met Belgische bieren, je kon er ook mosselen met frietjes krijgen, en er was een optreden. Heel gezellig allemaal! We maakten er kennis met een Brits koppel die een trektocht maakten van 6 weken door Europa, als aftrap voor de pensionering van de man.
Zondag was er 'fête du livre' in Castillonès, dus trokken we daar even naar toe, om vrij snel weer richting zwembad te keren, want het was heet...
Maandag inpakken, opruimen, kuisen en nog een beetje genieten, dinsdagochtend reden we immers terug naar België.

Geen opmerkingen: