maandag 14 september 2009

Tennisgeschiedenis dank zij 'onze' Kim Clijsters

Gisteravond iets na elven won Kim Clijsters de finale van de US Open tegen de 19-jarige Deense Caroline Wozniacki! Vier jaar na haar eerste beker op de US Open en na een afwezigheid in het tenniscircuit van 2 jaar, speelde Kim hier pas haar derde tornooi (na Cincinnatti en Toronto), maar deed dat met zoveel klasse, en deed hier wat velen niet voor mogelijk achtten en wat waarschijnlijk niemand haar ooit nog zal nadoen...!
In de halve finale diende ze het op te nemen tegen Serena Williams. Door de regen in New York werd deze wedstrijd pas zaterdagavond gespeeld (oorspronkelijk gepland voor de vroege namiddag). Heel de dag hadden we de toestand in New York opgevolgd, maar de regen bleef aanhouden. Toen het voorbij negen uur ging, vreesden we ervoor of de wedstrijd nog zou gespeeld worden. De tv hielden we op het tenniskanaal, en uiteindelijk, rond 22u, startte alsnog de wedstrijd! Het werd een wedstrijd 'met power', waarin Kim en Serena elkaar niet veel ademruimte gaven. Kim bleef super gefocust en won de eerste set. In de tweede set werd het 6-5 voor Kim en 15-30 in Serena's opslagspel. Bij de 4de opslag roept een lijnrechter een voetfout, wat de stand op 15-40 brengt voor Clijsters, waarop Serena haar temperament verliest en de lijnrechter uitscheldt. Uiteindelijk wordt Serena gestraft met een punt, wat hier toevallig het matchpunt was. Kim won hiermee de halve finale van Serena, en was niet gelukkig dat dit op deze manier was verlopen, zij had de wedstrijd liever gewonnen zonder al dit drama. Zij heeft alleszins verdienstelijk gewonnen, zij was de sterkste in de wedstrijd en had dit incident niet nodig om de wedstrijd te winnen!! Wij hebben genoten van deze wedstrijd, de spanning was ook in onze living te snijden, Eric en ik hebben zitten 'high five'-en bij iedere set die Kim won! We voelden ons gepriviligieerd dat wij als Belgen op een uur dat de meeste Belgen sliepen, deze wedstrijd konden 'live' meemaken vanuit onze Amerikaanse woonkamer....
En dan de finale, weer een avondwedstrijd, deze keer startte de wedstrijd om 21u. Kim won in 2 sets van Caroline Wozniacki, weer een juweeltje van een wedstrijd, waarin de foutenlast van Clijsters wel groter was dan in haar wedstrijd met Serena, de zenuwen speelden beide speelsters parten in de eerste set. Kim stond er wel op de cruciale momenten en won de eerste set met 6-4. De tweede set ging eerste gelijk op, maar dan domineerde Clijsters duidelijk en ze won uiteindelijk de finale in 2 sets, 6-4 en 6-3!! Weer een bijzonder hoogstaande en spannende wedstrijd en een plezier om naar te kijken! De overwinning was begrijpelijk heel emotioneel voor Clijsters en voor iedereen die dit unieke gebeuren heeft gevolgd...! De Amerikaanse pers kan er niet van over hoe deze jonge mama na haar 2 jaar weggeweest te zijn, zo overdonderend teruggekomt en dan ook nog de US Open titel pakt! Wij zijn ongelofelijk fier op haar en wensen haar het allerbeste toe in haar 2de tenniscarrière!!!!!!!

Geen opmerkingen: