maandag 7 september 2009

Memorabele tennisdag voor Kim Clijsters en Midland Michigan

Wat een dag! Voor dit laatste weekend voor de start van het schooljaar hadden we besloten rustig thuis te blijven. De zon is van de partij voor dit lang 'labor day'-weekend. Dus nemen we tijd oms eens te tennissen, buiten, zolang het nog kan, wat te fietsen, nog wat laatste spulletjes voor school te kopen en gewoon te relaxen. Vermits de US Open volop aan de gang is, en Kim Clijsters stevig aan haar comeback bezig is, wilden we haar natuurlijk aan het werk zien. De derde ronde op vrijdagavond werd voor Kim een Belgisch onderonsje tegen Kirsten Flipkens. Op TV werd deze match niet uitgezonden, dus trokken we met een pc de kelder in om de match op grootscherm te volgen via de livebeelden op de website van de US Open. Kim domineerde duidelijk de wedstrijd, terwijl Kirsten ons toch ook liet genieten van een mooi staaltje tennis. Met 6-0, 6-2 stootte Kim door naar de volgende ronde.
Die stond deze namiddag op het programma: Kim diende het op te nemen tegen Venus Williams. Deze keer, met de Amerikaanse Venus op de court, werd de wedstrijd wel uitgezonden op tv. Met heel het gezin, behalve Stefanie, die vond de barbies net iets interessanter, zaten we aan de tv gekluisterd. De eerste set toonde Kim zich bijzonder sterk en Venus leek maar niet op dreef te geraken, vooral niet in haar opslag. Het werd 6-0! De tweede set herpakte Venus zich dermate dat het 6-0 werd voor Venus! Ongelofelijk bizar! De derde set was dan wel meer gebalanceerd. Kim kon door het opslagspel van Venus breken en de voorsprong vasthouden tot uiteindelijk met 7-5 op het scorebord de derde set en daarmee de wedstrijd gewonnen werd door Kim!!! Proficiat, Kim!!!! Het publiek draagt haar al op handen. Kim spreekt tot de verbeelding: ze is een fantastische sportvrouw, ze maakt een ongelofelijk sterke comeback na 2 jaar 'moederschapsverlof' (het is geleden van 1980 dat een tennisspeelster die ook moeder was, een 'grand slam' gewonnen heeft), ze is sympathiek, verovert keer op keer de harten van het publiek in haar spontane, grappige antwoorden in de interviews na de wedstrijden.
Wij zijn ondertussen niet alleen Belgen, die fier zijn op Kim's prestaties, we zijn ook inwoners van Midland, Michigan, en regelmatige spelers in het Midland Community Tennis Center. In het begin van deze zomer had Midland zich ingeschreven om mee te dingen naar de trofee van 'Best Tennis Town in the US', een trofee die zou worden uitgereikt tijdens de US Open. Heel de (tennis)gemeenschap werd betrokken bij de voorbereiding, gaande van het opnemen van videobeelden, over events zoals een tennisrally waarin 7d/7d, 24h/24h werd getennist in het tenniscenter. Idereen keek dan ook uit naar de uitreiking vanavond vlak voor de laatste match. En... Midland won de trofee, waaraan een geldprijs van $100.000 verbonden is!
In alle opzichten dus een uitzonderlijke tennisdag voor deze in Midland wonende Belgen!!

Geen opmerkingen: