zaterdag 11 juli 2009

Icefields Parkway

Donderdagochtend in Lake Louise. Gelukkig is het gestopt met regenen en de zon doet zelfs een schuchtere poging. We zijn blij, want vandaag zou een van de hoogtepunten van de reis moeten worden.We rijden van Lake Louise naar Jasper, over de 230km lange ‘Icefields Parkway’. Deze hoort bij de allermooiste panoramische wegen van Noord-Amerika. Onderweg zien we achtereenvolgens:
Ø PEYTO LAKE: prachtig uitzichtspunt
Ø Ijsveld COLUMBIA: grootste ijsmassa in de Rockies. Hier kun je met een ‘snowcoach’ (4x4) op het ijs (2,2km/36$ V,18$ K), dit is wel zeer toeristisch, dus we besluiten dit niet te doen en gewoon vanop afstand van het uitzicht op de gletsjer te genieten.
Ø STUTFIELD GLETSJER: uitzichtspunt op een berg van 900m, die links en rechts bedekt is met het ijs van COLUMBIA
Ø SUNWAPTA WATERVALLEN: op 55km van Jasper
Ø Uitzichtpunt op 4km ten Z van Athabasca. Mooi uitzichtspunt over de Athabasca-vallei en de omringende Bergen. Hier zien we een zwarte beer die in de buurt van een kreek rondwandelt en zich te goed doet aan de vegetatie!! Hier hadden we allemaal, zeker de kinderen, op gewacht, we wilden kost wat kost een wild beer ‘spotten’... en hier hadden we hem... Op dezelfde plaats zagen Evelien en Pieter als enigen een coyote.
Ø ATHABASCA WATERVALLEN* (32km ten Z van Jasper): het water van de Athabasca-rivier valt hier in een diepe ‘gorge’, de enorme krachten van de natuur worden hier weer duidelijk via de ringvormig uitgesleten rotsen op de plaats waar het water neerstort. We doen een korte wandeling die ons vanuit verschillende perspectieven zicht geeft op de waterval. Het is ondertussen toch weer beginnen regenen.
Ø Berg E Edith Cavell* (29km van Jasper): een half uurtje om de berg te beklimmen met de auto. Een adembenemend zicht op de vallei, op het Cavell-meer en op de besneeuwde top van de Cavell-berg, dat is wat de reisgids ons alvast beloofde. Omwille van de regen is het uitzicht echter zeer beperkt.
We rijden de laatste kilometers richting ‘Becker’s Chalets’, waar we de grootste chalet gehuurd hebben voor ons allen voor 1 nacht. We inspecteren de chalet en zien dat het goed is (ruim, proper en verzorgd).
(foto's volgen)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik volg jullie avonturen in Canada met heel veel plezier. Had me echt een beetje zorgen gemaakt dat Stefanieke toch hopelijk niet ziek geworden was na die onderkoeling. Maar alles schijnt gelukkig in orde te zijn. Hele mooie dagen nog!
Liefs,
Magda